Blij verrast worden door architectuur

Arthur Nuss, architect, Global Architects

Mensgerichte architectuur

Ik ontwerp en realiseer gebouwen en ruimtes samen met de mensen die er gebruik van maken. Hierdoor ontstaat een mensgerichte architectuur waar men zich prettig, comfortabel en vrij voelt. Mijn architectuur kenmerkt zich door zijn eenvoud, minimalistische detaillering, verscheidenheid, robuuste uitstraling en de toepassing van natuurlijke materialen.

 

Bekijk de voorbeeldwoningen van Global Architects →

Jouw gewenste architectonische kwaliteit

Ik richt me op het realiseren van duurzame, betaalbare, waardevaste woningen van architectonische kwaliteit, ontworpen in samenspraak met de toekomstige bewoners. Met je eigen kavel maken wij het mogelijk jouw droomwoning te realiseren. Global Architects richt zich op allerlei kaveltypen en biedt daarvoor maatwerk en verschillende ontwerpen aan. Deze ontwerpen zijn gekoppeld aan een realistisch kostenplaatje en bieden daarnaast de ruimte voor eigen invulling. Op deze manier kun je jouw unieke woning realiseren met de gewenste architectonische kwaliteit.

Bekijk hieronder enkele van mijn projecten:

Forest Home Global Architects

Into the woods

Type ‘Into the woods’ is een hedendaags modern ontworpen woning, de woning kenmerkt zich door haar grote glasoppervlakken, strakke gevel detaillering, het gebruik van stoere natuurlijke materialen en de sterk ontworpen binnen-buiten overgang. In het midden van de woning zit een patio, welke extra licht geeft aan de woning en een buitentrap naar het dakterras.

Deze woning heeft een oppervlakte van 140m2 BVO. De bouwkosten zijn vanaf 215.000,- inclusief BTW.

Dit betreft de casco prijs voor de bouwkundige werken (fundering, skelet, gevelbekleding, kozijnen, daken, binnenwanden en binnendeuren). Het is exclusief de kosten voor installaties en de afbouwkosten.

Bekijk meer inspiratiewoningen met prijsindicaties →

House with a view

Deze moderne en stoere woning is geïnspireerd op de kenmerkende architectuur van Nederlandse boerderijen met herkenbare lange zadeldaken. De materialen die ze in die tijd voor de bouw gebruikten kwamen uit de directe omgeving, zoals hout, klei, riet en stro.

De woning heeft een open en ruimtelijke plattegrond, met aan de open topgevel van glas een mogelijkheid tot het maken van een vide. Hierdoor ontstaat in de woning een prachtige lichtinval die het open karakter van de woning extra benadrukt. Tevens kan je door de topgevel genieten van het uitzicht op het prachtige landschap in de omgeving.

De woning zal gebouwd worden van ecologisch verantwoorde materialen met veel daglicht en voldoende ventilatie, hierdoor heerst er een gezond binnenklimaat. Mede door de toepassing van ecologische materialen, 3-dubbel glas, pv-panelen en een warmtepomp heeft deze woning een laag energieverbruik.

Double Dutch

Double Dutch is gelegen op een van de 47 vrije kavels in Park Noord, Leidsche Rijn Utrecht. Hier kunnen particulieren hun eigen droomhuis realiseren. De te realiseren huizen dienen te voldoen aan het beeldkwaliteitsplan dat is opgesteld door Faro Architecten. Om de parkachtige omgeving van de locatie te benadrukken, is er op deze locatie gekozen voor sterk verspringende rooilijnen. Hierdoor staan de woningen als autonome volumes vrij in de ruimte, omgeven door groen en water.

Lees meer over Double Dutch →

Hidden Village

Hidde & Xiang van der Bijl lieten hun droomhuis bouwen. “De mogelijkheid hebben om een huis te kunnen laten bouwen dat als een maatpak op je wensen is aangepast is natuurlijk fantastisch, maar ook best spannend als opdrachtgever. Het avontuur met Global Architects is begonnen in de zomer van 2016 toen we een bouwkavel konden reserveren in Den Haag bij de kavelwinkel van de gemeente. We hebben Global Architects niet alleen gekozen vanwege hun aansprekende projecten maar ook omdat we gelijk een “klik” hadden en dat is best belangrijk als je iemand toevertrouwt je droomhuis te ontwerpen.”

Lees meer over Hidden Village →