Architectuur met karakter

Maarten Terberg, architect bij EVA uit Utrecht

Eigentijdse en sprekende architectuur

Ik ben Maarten Terberg, architect bij EVA uit Utrecht. Wij houden van duurzame gebouwen die met liefde en vakmanschap zijn gemaakt. Soms sober, soms meer uitgesproken, maar altijd met karakter. Karakter doordat de ruimte of het gebouw je raakt, uitdaagt of inspireert. Eigentijdse architectuur, sprekend maar ingetogen.

En Vele Anderen

Wij doen het samen. Ons ontwerp- en bouwproces is er een van intensieve, service georiënteerde samenwerking met onze opdrachtgevers. We opereren als een netwerk van specialisten: intern, maar ook project specifiek met externe adviseurs. Bouwen kun je niet alleen, en dat is dan ook waar EVA voor staat: En Vele Anderen

Villa MLH

In deze bijzondere en niet traditionele villa waarbij de slaapkamers gerealiseerd zijn in het souterrain. Middels patio’s krijgen de slaapkamers in het souterrain voldoende daglicht en zijn gelegen aan de tuin. De begane grond van deze villa kijkt mooi uit op de tuin. De materialisatie is licht van kleur in de tinten witlichtgrijs.

Villa IJsselzig

Aan de dijk van de IJssel is deze villa gerealiseerd die uitkijkt over het water. De IJsselzijde is transparant gehouden om het zicht te maximaliseren. De dijkzijde heeft een meer ingetogen, gesloten karakter om privacy te waarborgen. De woning voegt zich in de bebouwing van de dijkwoningen wat betreft vormentaal maar krijgt een eigentijds karakter met strakke detaillering. Hierbij is gekozen voor warme kleuren en materialen in dezelfde tinten: een bakstenen gevel en koperen dak. Het geheel gaat zo als éen volume werken. De binnenkant is in contrast hiermee erg licht gehouden.

ParkHouses

EVA heeft de 19 ParkHouses in Parijsch ontworpen. De woningen hebben een beukmaat van maarliefst 8,6 meter waardoor de pui in de achtergevel als een
panorama venster uitkijkt over het park. De begane grond ligt iets verhoogd waardoor aan de voorzijde meer privacy ontstaat en aan de parkzijde het uitzicht wordt gemaximaliseerd. 

Coolloft

EVA heeft deze casco portiekwoning aan de Coolhaven getransformeerd naar een ruimtelijke loftwoning.  De plattegrond is zo open mogelijk gehouden om vanuit
alle hoeken het fraaie uitzicht op de Coolhaven en de Rotterdamse skyline te kunnen ervaren.
De keuken is aan de zonzijde gepositioneerd met uitloop naar het ruime dakterras. Op een zomerdag kan de gehele pui worden geopend waardoor het terras een verlengstuk van de woning wordt.

Lees meer in het portfolio van EVA →