Han en Rita zochten een nieuw woonconcept

Het is allemaal begonnen met de brochure die Han Braam meenam na een inloopavond in het Atelier in Parijsch afgelopen november. Als fractievoorzitter van de VVD in Culemborg houdt hij graag een vinger aan de pols als het gaat om ontwikkelingen in de stad. Daarom besloot hij te gaan kijken in Parijsch en zelf de mensen te spreken die met de ontwikkeling van de nieuwe wijk bezig zijn.

“Ze hebben ook kavels,” vertelde Han zijn vrouw Rita bij thuiskomst. Daarna ging het snel. “Wij waren al langer aan het nadenken over een volgende woning. Onze oudste gaat bijna het huis uit, dus er komen nieuwe tijden aan. Maar wij zijn te creatief om in standaard projectbouw te passen,” legt Rita uit. Han is stelliger: “Nederlandse huizen zijn saai. Ik wil mijn eigen leven leiden zonder discussie over wel of niet een raamkozijn.”

“Wij zochten in verschillende steden in het land naar nieuwe woonconcepten en vonden het hier om de hoek.” Dus nadat Han thuiskwam van de inloopavond zijn ze heel resultaatgericht te werk gegaan. “Wij kennen onze woonwensen heel goed, dus konden we snel een kavel kiezen. Deze hebben we meteen gereserveerd, want je kunt maar één keer de eerste zijn.”  

Rita en Han zijn erg te spreken over de begeleiding van Heijmans. “Het is heel prettig dat je niet al een plan klaar hoeft te hebben als je met dit project gaat starten. De mensen van Heijmans hebben ons echt de tijd gegeven om van ons idee een plan te maken. Het contact is heel persoonlijk en heel direct: je doet ter plekke zaken met de directe vertegenwoordiger.”

De optie voor de grond en de samenwerking met de architect is afgelopen week getekend. “Wij gaan met Global Architects een schetsontwerp maken. Wij zoeken een ruimtelijke woonomgeving waar de ruimtes in elkaar overlopen en waar ‘buiten’ en ‘licht’ een hoofdrol spelen. De visie van deze architect sluit daar helemaal op aan. Daarnaast spreekt de houten skeletbouw en de duurzame manier van bouwen ons aan. Als je iets zoekt wat je niet in projectbouw gaat vinden, is dit het wel!”, lachen beide.

De komende tijd volgen we Han Braam en Rita Braam – Van Valkengoed in hun traject bij de ontwikkeling van een Architectenkavel in Parijsch Culemborg.