Een Architectenkavel gekocht: Kopers Leyla & Hamdi vertellen

Alles wat wij mooi vinden zit in deze woning verwerkt

Leyla en Hamdi waren niet op zoek naar een andere woning. Op social media zagen zij de Architectenkavels langskomen. Dit project, ook in Parijsch, sprak ons aan, vertelt Hamdi. “Wij zijn vervolgens naar een informatieavond gegaan waar ons alles heel precies werd uitgelegd. Wij wilden echt voor deze kavel gaan, maar op dat moment was iemand ons voor. Toen hebben we gezegd dat zij ons konden bellen als deze kavel toch nog vrij zou komen. Een half jaar later kwam dat belletje en toen is het snel gegaan. Het was meant to be.

 

De Architectenkavels is een project waar heel veel kan, qua opties en keuzes. Leyla: “Ik wist niet wat ons allemaal te wachten stond. Het is fijn dat je dan ergens terecht kunt met je vragen. Wat dat betreft worden we heel goed begeleid. Door Heijmans én door de architecten. Ook van onze nieuwe buren hebben we heel veel informatie en tips gekregen.”

leyla & hamdi

Omdat Hamdi en Leyla op een lijn zitten kunnen zij makkelijk keuzes maken, maar zij hebben alles ook goed voorbereid. Bijvoorbeeld door goed naar andere projecten te kijken en op Pinterest te neuzen. “We hebben bij de architect een moodboard en een plan van eisen aangeleverd. Wij waren al bijna zelf ons huis aan het ontwerpen, maar dat hebben we toch maar aan de architect overgelaten,” lachen beiden. “Toen de architect ons ontwerp liet zien moesten wij gewoon blozen. Echt een wauw-effect. Alles wat wij wilden was in het huis verwerkt. Hij heeft zo goed naar ons geluisterd.”

Nu zijn zij met de invulling bezig, zoals het lichtplan, de keuken en de badkamer. “Ieder weekend hebben we wel iets te doen: gaan we trappen bekijken of zoeken we een vloer uit. Volgend voorjaar hopen we er te wonen. Wij blijven lekker hier in Parijsch.”